Horní menu

25. 4. Marek

Zítra: Oto
Drobečková navigace

Úvod > Stará struktura - smazat > Aktuality > MAS Rožnovsko rozdělí více než milion korun

MAS Rožnovsko rozdělí více než milion korun



Datum konání:
8.1.2014

logo povinna publicita[1].jpg
1.137.000 korun rozdělí mezi obce mikroregionu Rožnovsko Místní akční skupina Rožnovsko z kraje letošního roku v rámci své celkově deváté výzvy. Finance jsou generovány primárně z úspor již dříve alokovaných prostředků na projekty obcí, kdy ale z různých důvodů některé projekty zrealizovány nebyly, či byla výsledná cena ve skutečnosti nižší než cena projektovaná.

Místní akční skupina Rožnovsko (dále jen MAS Rožnovsko), která sdružuje obce, neziskové organizace, zemědělce a drobné podnikatele mikroregionu Rožnovsko a některé obce mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko, rozděluje finanční prostředky metodou LEADER získané v rámci Programu rozvoje venkova ČR. „Díky úsporám v provozních a mzdových nákladech MAS Rožnovsko a vzhledem k tomu, že některé členské obce MAS Rožnovsko nevyčerpaly schválené finanční prostředky v rámci svých projektů, můžeme hned zkraje letošního roku vyhlásit výzvu k předkládání žádostí o finanční prostředky, do které alokujeme částku 1,137 milionu korun. Z hlediska zdrojů výše uvedených financí se konkrétně jedná především o projekty obcí Horní Bečva – lávka přes potok Sergač, který obec zrealizovala nakonec z vlastních prostředků, dále chodník v obci Prostřední Bečva, který vzhledem k vysoké finanční náročnosti na tzv. spoluúčast obec nyní realizovat nebude a úspory ze dvou etap revitalizace veřejného pohřebiště v obci Hutisko-Solanec.“ uvedl projektový manažer MAS Rožnovsko Ondřej Neuman.

Na včerejší schůzce starostů MAS Rožnovsko v Zašové padly jako náměty na případné nové projekty v obcích na území MAS např. revitalizace výletiště v Kněhyních, rekonstrukce sociálních zařízení v obci Horní Bečva, pořízení nových bran na hřbitově v obci Hutisko-Solanec, modernizace knihovny ve Stříteži nad Bečvou či moderní zabezpečení přechodu pro chodce ve Viganticích.

„Všechny tyto projektové náměty, či jiné další mohou zástupci členských obcí MAS Rožnovsko registrovat v rámci letošní první výzvy k předkládání projektů. Přijaté projekty budou následně podrobeny kontrole formální správnosti a hodnocení výběrovou komisí MAS,“ uzavřel Ondřej Neuman.


Návštěvnost stránek

261252