Horní menu

24. 4. Jiří

Zítra: Marek
Drobečková navigace

Úvod > Stará struktura - smazat > Aktuality > Pozvánka: Poznej svého farmáře Kozí farma Zerlina

Pozvánka: Poznej svého farmáře Kozí farma Zerlina



Datum konání:
9.8.2014

Nový projekt Ministerstva zemědělství (MZe) s názvem Poznej svého farmáře zavítá do Zlínského kraje na Kozí farmu ZERLINA.

Návštěvníci budou moci ochutnat výrobky z místní farmy, ale i produkci zemědělců z okolí, nakoupit kvalitní potraviny z regionu a podívat se, jak farmáři hospodaří a vyrábí skvělé lahůdky.

Druhou zastávkou projektu Poznej svého farmáře bude 9. 8. Kozí farma Zerlina. Najdete ji adrese Hážovice 2070, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm. I tentokrát si budete moci zakoupit to nejlepší, co místní farmáři nabízí a produkují.

Rodinná ekologická farma Zerlina je zaměřená na výrobu kvalitních certifikovaných bio produktů z kozího mléka. Farma se specializuje na faremní prodej ze dvora a agroturistické aktivity, které zpřístupňují návštěvníkům řemeslné a kulturní tradice Valašska, a současně seznamují návštěvníky se životem na Valašsku dnes. Na farmě chovají kozy hnědé krátkosrsté, které jsou součástí českého genofondu. Kozí stádo nyní čítá na 40 kusů koz a dva plemenné kozly. Kozy tráví většinu svého aktivního dne na faremních pastvinách v kopcích nad farmou. Ráno a večer se kozy dojí, a nadojené mléko se přes den zpracovává v minimlékárně v areálu farmy.

 

V nabídce najdete mimo různých druhů sýrů i pasterované a nepasterované kozí mléko, syrovátku a jogurty, vše v kvalitě BIO.  Měkké druhy kozích bio-sýrů jsou vhodné do pomazánek a salátů, polotvrdé sýry jsou vhodné na zapékání, zrající sýry k pivu, vínu i na grilování. Specialitou farmy jsou zrající kozí bio sýry – Beskyd, Pepin a Gabrin.  Beskyd je poctivý valašský polotvrdý zrající sýr pod kůrkou, který zraje 2 měsíce, Gabrin a Pepin zrají pod různými druhy ušlechtilé plísně 3-4 týdny. Sýry Beskyd a Gabrin získaly ocenění v gastronomické soutěži o nejlepší Valašský sýr.


Návštěvnost stránek

261215