Horní menu

19. 3. Josef

Zítra: Světlana

Media

Tisková zpráva 6.9.2016

Gastronomický LOVE FOOD Festival v Zašové

V sobotu 3. 9. 2016 pořádala Místní akční skupina Rožnovsko v rámci 12. Ročníku Zašovských slavností již třetí gastronomický festival LOVE FOOD v Zašové. Cílem tohoto gastronomického festivalu bylo návštěvníkům ukázat umění těch nejlepších restauratérů z okolí a představit regionální produkty a potraviny oceněné značkou Pravé Valašské a regionální značkou Beskydy.

LOVE FOOD Festival se odehrával před Kulturním domem v Zašové. Během dne se na gastrofestivalu vystřídalo kolem 2.500 návštěvníků, kteří mohli ochutnat degustační menu 3 restaurací. Dále mohli návštěvníci ochutnat nebo navštívit přes 15 stánků s regionálními produkty. Většina vystavovatelů byla nositeli regionální značky Pravé Valašské, například Valašský trdelník, slaměné výrobky a ozdoby, paní Kašparová předvedla výrobu lidových krojů nebo Kozí farma Zerlina, která kromě lahodných sýrů přivezla i kůzlata, která zaujala nejen malé návštěvníky. Z dalších produktů bylo možné ochutnat či zakoupit aróniové sirupy, ovesky, tradiční tyčinky z Goldova pekařství nebo pivní speciály z Rožnovského pivovaru.

LOVE FOOD Festival byl slavnostně zahájen starostou obce v jedenáct hodin. V poledne proběhla první kuchařská show, kterou předvedl pan Eichner zastupující Starou gardu z Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Na pódiu divákům předvedl přípravu thajského pokrmu na grilu v pánvi wok.

K obědu si návštěvníci mohli pochutnat na neodolatelných menu jednotlivých restaurací. Kuchaři restaurace Albert Málek připravili grilovaný steak z tuňáka s asijským salátem nebo hovězí roštěnec v domácí housce. Třešničkou na dortu byly čokoládové pralinky z Málkovy čokoládovny a zmrzlina z čistě přírodních ingrediencí. Kromě běžných příchutí bylo možné ochutnat například pivní nebo kozí tvarohovou zmrzlinu. Hotel Duo přichystal italské menu, a tak mohli příchozí zkusit například zeleninovou polévku minestrone nebo těstoviny s hříbky. Další kuchaři Zebra bar-restaurant žhavili po celý den gril a připravovali hovězí „Qualivo“ cheeseburger, kotletu Durock nebo tažená hovězí líčka v portském víně. Pečené jehněčí obstaralo Řeznictví a uzenářství Machač.

Po obědě byla ideální doba na povídání o kávě a o alternativní přípravě kávy, kterou v rámci show předvedla kavárna ICafé. Kávu se zákusky a dezerty zajistily kavárna ICafé ze Zašové a rožnovská kavárna Balloo Cafe.

Odpoledne vystoupil znovu na podium pan Eichner a tentokrát prozradil recept a přípravu levandulových vaflí s pohankovou moukou.

Po celou dobu LOVE FOOD Festivalu měli ti nejmenší k dispozici dva skákací hrady nebo takzvané pískohraní. K dobrému jídlu a pití byl také připraven bohatý kulturní a hudební program. Dopoledne předvedly svůj talent žáci ZUŠ B-Art. Na pódiu se dále vystřídaly například kapela O5aRadeček, Iné Kafe, Ptakustik nebo Apači.

Před vystoupením poslední kapely předvedl ve večerních hodinách jeden z dvojice barmanů Barmani Zlín Martin svou barmanskou show, do které zatáhl i diváky, kteří mu pomáhali míchat a následně vypít připravené nápoje.

Fotogalerie

 

Návštěvnost stránek

258558