Horní menu

18. 4. Valérie

Zítra: Rostislav
Drobečková navigace

Úvod > Stará struktura - smazat > Aktuality > Noví držitelé regionální ochranné známky PRAVÉ VALAŠSKÉ

Noví držitelé regionální ochranné známky PRAVÉ VALAŠSKÉ



V úterý 6.12.2016 se v Zašové setkali členové certifikační komise regionální ochranné známky PRAVÉ VALAŠSKÉ, aby posoudili výrobky nových zájemců, kteří se ucházeli o přidělení tohoto prestižního ocenění.

Komise vybrala celkem 13 výrobků, jejichž výrobci budou moci používat značku PRAVÉ VALAŠSKÉ. Jedná se např. o Panenky a betlémy z kukuřičného šustí paní Eliášové z Hovězí, Vlněné ponožky nebo mlýnské a pekařské výrobky z Pekárny u Mlýna.

Dalšími zajímavými výrobky, které se nyní mohou pyšnit ochrannou známkou PRAVÉ VALAŠSKÉ, je Zmrzlina z čerstvých surovin bez umělých přísad z Rožnovského pivovaru, a to pivní zmrzlina, perníková zmrzlina a kozí zmrzlina, která je dělaná z ingrediencí pocházejících z kozí farmy Zerlina, která je také držitelem značky Pravé Valašské.

 

Aby žadatelé získali nárok na používání značky PRAVÉ VALAŠSKÉ, museli certifikační komisi přesvědčit o tradici výroby, využití místních surovin, podílu ruční práce, sounáležitosti produktu s regionem Valašska a v neposlední řadě také o jeho kvalitě.

 

Regionální ochranná známka PRAVÉ VALAŠSKÉ se tímto rozrostla o další zajímavé výrobky, kdy již k tomuto datu certifikovala celkem 67 výrobců či jejich produktů.

 

Photo 06.12.16 14 26 07.jpg  Photo 06.12.16 14 48 49.jpg


Návštěvnost stránek

260772